Xbox One nu utan Kinnect

SPEL. BLOGG. Microsoft har nu tillkännagett att man avser släppa sin Xbox One-konsol utan att rörelsekontrollen Kinect medföljer som en integrerad del.xbox_one_uK1a

Det här var ett av en rad otänkbara scenarios vid lanseringen, som faktiskt redan då präglades av en aktör som drabbats av hybris, totalt okänslig för marknaden och gamers (köparnas) inställning samt inte minst en uppfattning om att företaget var helt ensamt på spelkonsolmarknaden.

Vikande försäljning i kombination med svidande kritik har fått Microsoft att justera sitt koncept på punkt efter punkt. Man har fått tillbaka den förödmjukelse man sturskt gav sina potentiella köpare.

Hela Xbox One-lanseringen är så hjärndött genomfört att den för evigt lär bli föremål för allehanda akademiska avhandlingar på hur man kan spela konkurrenterna i händerna.

Xbox One utan kravet på Kinect ger Microsoft möjlighet att prissänka konsolen med 100 dollar, ner till 399 dollar, vilket efter all denna tid prismässigt kan konkurrera med Sonys Playstation 4. Visserligen hann PS4:an ut före Xbox One, men försäljningsförsprånget på 2 miljoner enheter vilar till stor del på att Microsoft inte lyckats binda upp konsumenternas pengar till den egna konsolen pga av sin korkade attityd. (PS4 har sålt 7 milj, Xbox One 5 milj, båda släpptes i november men den sistnämnda enbart i ett begränsat antal länder.)

Xbox One utan Kinect har säljstart 9 juni. Detta ska ses i ljuset av att Microsoft helt frankt har struntat i Sverige, Norden och en del andra länder. Det är knappast så man bygger upp en trogen spelarbas. Alla utom Microsoft verkar inse det.

Bill Gates, kom tillbaka!

Filed Under: BloggHårdvaraSpel

RSSComments (0)

Trackback URL

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.