Xbox One blir röststyrd “intelligent tv”

NYHET. SPEL. Röststyrning är en av finesserna när Microsoft när detta skrivs presenterar den nya generationen av Xbox, kallad Xbox One. Alla gissningar på Xbox 720 är alltså fel. Ändå finns det något bekant över nyheten.

glider-XboxOneAlla som har besökt Microsoft eHome – deras demohem med framtidsteknik – känner igen konceptet med “husdatorn” som styr många av funktionerna i hemmet. Svara på telefonen (som är kopplat till hemmets HiFi-anläggning) och visa vem som ringer på TVn (när jag var där senast så fanns inte Skype, men den används i demonstrationen av Xbox One).

Med röststyrning integrerad i Xbox One kan man logga in, byta TV-kanaler, aktivera program etc. 2GB/s sägs vara den kommunikationshastighet som används för att tolka användarens röst. Det går snabbare än en knapptryckning.

Spielberg gör Halo som TV-serie speciellt för Xbox One

Spielberg gör Halo som TV-serie speciellt för Xbox One

“Xbox go home” återför TV-bilden till hemskärmen.
Och allt kan börja på nytt igen.

“Intelligent TV” som Microsoft kallar saken.

Spel kommer dock fortfarande utnyttja den traditionella handkontrollen.

Mer ska visas på E3. Kanske vi kan få se ytterligare innovation som styrning med projicerat ljus som Microsoft utvecklade för eHome. Det Kinect använder sig av är bara en viskning av vad den tekniken mäktar med.

Förutom att Steven Spielberg regisserar en TVserie på Halo speciellt för den nya konsolen så släpper EA bl.a. originaltiteln Call of Duty: Ghosts för Xbox One.

Se även nyhet inför släppet av “Durango“.

 

Se även Frågetecken kring  Xbox One

Filed Under: HårdvaraI blickfångetNyheterSpel

RSSComments (0)

Trackback URL

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.