TV Priest ‘Earth Is A Black Hole’ Formidabelt ös

TV Priest
Uppers
Sub Pop/Playground

* * * * 

Två år efter starten kommer så debutalbumet med engelska TV Priest. Londonkvartetten växte fram ur den nya efterpunkvåg som vuxit under senare år, men musikaliskt låter ’Uppers’ som att ambitionerna finns i att försöka göra något mer än bara det.

Bandets begränsning ligger i ”sångaren” Charlie Drinkwaters ofta enahanda pratsjung och inte minst i hans platta lyrik. Jag brukar inte störa mig speciellt annars, men det finns en gräns och den går nånstans här. En mening som ”This could be the first day in the rest of your life” är så klichéfylld att den omgående borde strykas, dessutom med en lätt rodnad på kinderna eftersom det är såna pekoraler som fjortisar brukar kleta sina dagböcker fulla med. Att frasen sen inleder hela plattan är rent ut sagt illavarslande.

Bandet styrka är istället det kontrollerade men formidabla ös de mäktar med instrumentalt. Ibland låter de som en korsning mellan The Moodists och Inca Babies, ibland är öset hämtat som från Steve Albinis helvetesgitarr ur refrängen till Big Black-klassikern ”Kerosene”.

När TV Priest gör så där är de skyhögt över punken och ikläder sig istället det finaste ”there is” från hardcoren. Och det från en hardcore vi sällan hör nu för tiden, inte ens från USA och som fler amerikanska band (hey Teenage Wrist!) borde ta intryck ifrån.

Låt oss hoppas att killarna tar avstamp härifrån och att Drinkwater snabbt kommer igenom puberteten

Recensionen är även publicerad i HiFi & Musik nr 4-2021 /c MatsLundgren.se

Filed Under: HiFi&MusikMusikRecension

RSSComments (0)

Trackback URL

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.