Tom Wolgers R.I.P.

Tom Wolgers vid tiden för Mockba Music. foto Carl Bengtsson

Musikern Tom Wolgers har gått ur tiden, blott 61 år gammal. Han lämnade oss efter en tids sjukdom 3 november 2020.

Jag tror att det var en ljudkassett som kom med posten. Som väckte mitt intresse.

Vid sidan av rollen som reporter, var jag både nyhets- och skivredaktör på Tidningen Schlager. Detta var 80-tal, det fanns inget internet, utan man höll kontakt brevledes, och att jag brukade hämta redaktionens post var naturligt då inströmning av brev och plattor till ffa Två Steg Före– avdelningen fyllde en stor del av postväskan.

Men den här kassetten var svensk, inte en demokassett utan en färdig produktion till en utställning. Ambitiöst, tänkte jag, det här kräver fokuserad lyssning, som inte finns just nu utan jag tar den sen…

Ganska snart fick jag anledning att plocka fram den då Marie Westerholm, redaktör för Sveriges Radios P2-program Spräckel, frågade om jag hade någon svensk lite annorlunda musik som jag kunde göra ett inslag på.

Det ledde till att jag tidigt på hösten 1985 besökte Tom Wolgers bostad för att göra intervju kring hans musik till Parisutställningen L’Esprit du Nord.

Tom Wolgers visade upp en mycket intressantare sida än den han gjorde i Lustans Lakejer, Mockba Music eller Paris bis.

Och i inslaget berör vi lite kort hans relation med pappan Beppe Wolgers, som fortfarande fanns i livet när intervjun gjordes.

Nu, liksom Beppe, har även Tom lämnat oss och en intressant “röst” har tystnat med en efterklang av att det fanns så mycket mer att ge världen än vad som hanns med.

Vila i frid Tom.

Filed Under: BloggMusik

RSSComments (0)

Trackback URL

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.