The Lemon Twigs recenseras – ‘Go To School’ tänjer på de melodiska ramarna

The Lemon Twigs
Go To School
4AD/Playground
HHH

.

En nyskriven musical från bröderna Brian och Michael D’Addario. Alla opusets 15 spår skrevs, spelades in, producerades och mixades i bröderna hus på Long Island, New York.

I scenuppsättningen spelar Todd Rundgren och brödernas mamma Susan Hall huvudpersonen Shanes föräldrar. På albumet finns bidrag från Jody Stephens (Big Star) och brödernas pappa Ronnie D’Addario. Men mest av allt är det brödernas vokala insatser och deras multiinstrumentalism som hörs.

Själva storyn handlar om en chimpans, uppfostrad som en människopojke och med barnets oförstörda tro på världens godhet, är det dags att hantera den brutala verkligheten som inleds i skolan på riktigt.

Bröderna har en förmåga att tänja på de melodiska ramarna, trots att merparten ligger inom ramen för pop/rock hör här inslag som music hall, George Formby, Supertramp, 10CC, och visst kan tankarna ibland undra om inte killarna även lyssnat lite på The Whos rockopera ‘Tommy’.

Det är mycket att lyssna igenom, men även om det här och var känns som att man trillar utanför indieformatet, så är det oväntat många gånger som killarna har en förmåga att vrida på uttrycket, och även överge tryggheten med att blixtsnabbt addera en melodikrok som galet verkar ta sin egen väg. Och det håller intresset uppe.

Recensionen är även publicerad i HiFi & Musik nr 10-2018 /c MatsLundgren.se

Filed Under: MusikRecension

RSSComments (0)

Trackback URL

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.