The Krupps siktar mot dansgolvet

THE KRUPPS
Entering The Arena (Statik)
* * *

.

På fem år kan mycket hända. DIE Krupps har blivit THE Krupps med tydliga undermeningar av att nå ut till en bredare publik. Kvar av ursprungliga uppsättningen finns idag bara Jürgen Engler, han som var med på de klassiska plattorna ’Stahlwerksymphome’ och ’Wahre arbeit, wahre lohn’ där Krupps tillsammans med E Neubauten blev de första band som drog in handverktyg och stålskrot i en musikaliskt format.

Bankandet och det furiösa egensinnet är alltså borta Trots det är inte deras nya LP identitetslös. lndie-producenten Zeus B Held (känd bl a gm John Foxx. Dead Or Alve m fl) har tagit tillvara på Krupps myckna elektronik och deras idag mycket dansgolvssiktande rytmer.

Tyngden i Krupps skapade har lättats upp även om avstampet finns kvar i en del låtar. ”Your voice” i sin taggiga suggestion har dom gamla kvalitéerna. ”Risk”· och ”Communication breakdown” närmare den DAF-period som följde och ”The rise and fall” som (sannolikt i remixad version) kommer att bli en landsplåga i diverse popiga radioprogram.

Västerlandets stålindustri genomgår en djup strukturrationalisering. The Krupps har effektivt absorberat världsmarknadens villkor för fortlevnad.

Publicerad i Schlager nr 9/1985
Återpublicerad c/ matslundgren.se 2019

Filed Under: MusikRecensionSchlager/Slitz

RSSComments (0)

Trackback URL

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.