Sylvan Esso ‘Free Love’ Lekfull syntpop med fantastisk närvaro

Sylvan Esso
Free Love
Loma Vista

* * * *

.

Tredje studioalbumet med electropopduon från Durham, North Carolina. Amelia Meath har fortfarande en röst som ofta låter lite barnslig, vilket inte blir bättre av att hon emellanåt sjunger nästan viskande.

Men på något sätt går hon iland med det som vanligtvis ger mig kalla kårar, sannolikt för att arrangemangen ständigt varieras och instrumentalinsatserna från Nicholas Sanborn gör att det mesta får ett oemotståndligt sväng.

Paret har en förkärlek till att processa både keyboards och sång, något som i deras fall förstärker draget av lättsam pop. Och deras mångbottnade låtar är oftast medryckande.

Tonläge och associationer letar sig ibland till Wye Oak, ibland till det rytmiskt melodiska som hos Shakira (i låten ”Ferris Wheel”) eller långsamt svängande ”Numb” som känns som en mix av Thomas Dolby och Stan GetzThe Girl Från Ipanema”.

Mixat med en stor kompression vilket ger en intensiv ljudbild. Matchar gott deras förra album ’What Now’ (se recension nr 5-2017) och är faktiskt rakare i melodierna utan föregångarens kanske lite väl stora fascination för konstiga ljud.

En fantastisk närvaro.

 

Recensionen är även publicerad i HiFi & Musik nr 12-2020 /c MatsLundgren.se

Filed Under: HiFi&MusikMusikRecension

RSSComments (0)

Trackback URL

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.