Succé med begagnade iPrylar

Game_logo_130325NYHET. SPEL. Spelkedjan Game satsade på att handla med begagnade Apple-prylar som del i ett nytt koncept när butikskedjan togs över från de tidigare utländska ägarna i maj förra året. Distributören Nordic Games ville förnya konceptet och introducerade i somras möjlighet för kunderna att sälja och köpa begagnade iPhones och iPads.

Tanken går osökt till första hälften av 1990-talet då spelbutikerna introducerade möjlighet att köpa/sälja gamla tevespel. Den gången morrade spelbranschen högt. Dominerande Nintendo gick via sin distributör Bergsala ut hårt och hotade med åtal för man ville ha intäkter från begagnatförsäljningen.

Denna gång verkar nutidens dominant Apple, inte ha svarat med samma mynt.

Och handeln har gått så bra att Game nu tar konceptet vidare från fysiska butiker till nätet.

– Vi ser en mycket positiv trend när det gäller försäljning av begagnade Apple-produkter. Likt guldbranschen vill vi därför förenkla processen för köpare och säljare. Genom gamephones.se kan köparen på ett smidigt sätt värdera och sälja sin produkt. Lika lätt är det för den som vill köpa en produkt, säger Pelle Lundborg, VD på Game.

Att man tar efter guldhandeln väcker faktiskt undring om hur bra det egentligen har gått. Kanske underskattade många hur länge guldglansen i Apples använda produkter håller i sig.

Liksom vid annan begagnatförsäljning ges sex månaders garanti, som kundskydd men också för att göra handeln mer seriös.

Game säljer redan idag nya och begagnade teve- och dataspel i sina 40 butiker, och använder nu e-handeln på nätet till att bli ett skyltfönster till den fysiska butiken samtidigt som man kan misstänka att kunderna vill göra sina avslut just där. Att själv undersöka hur fräsch en använd produkt är, går ännu inte att göra virtuellt.

Butiksledet behöver mer av sådana goda initiativ.

Filed Under: NyheterSpel

RSSComments (0)

Trackback URL

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.