banner ad above posts

Strand Of Oaks ‘Hard Love’ recenseras – musik att samla kraft från

Strand Of Oaks
Hard Love
DEAD OCEANS/PLAYGROUND
HHHH

Galet fel visuellt. Bakom bandnamnet Strand of Oaks döljer sig amerikanske Timothy Showalter. Det är tveksamt om jag någonsin skulle gått och se honom och hans band live om jag inte känt till hans musik på förhand.

Bilder på honom och på hans femte album skriker ut att det här rör sig om ett bikersgäng, och om det inte rörde sig om boogierock skulle det i alla fall handla om musik som live naturligt framfördes där det samtidigt fanns god tillgång till stora mängder öl.

Ett MC-gång som parkerar hojarna utanför puben för att göra sig en glad kväll tillsammans med Strand of Oaks blir möjligen mer överraskade än besvikna. För på ’Hard Love’ blandas en härlig ström av influenser, faktiskt mer brittiska än amerikanska.

Initialt går tankarna dock till australiska The Triffids, spetsat med brittiska The Sounds ödslighet. Lägg därtill storslagenheten hos The Mission, melodikrokar som hos Kitchen of Distinction och framfusig attityd som hos Mott The Hoople. Showalter har en formidabel rockröst, en stämma som ibland pendlar mellan Joe Strummer (The Clash) och John Lennon (yes, och det utan att vara manierat).

Han har förmågan att variera uttrycket mellan tight rock och sårbar bräcklighet. Hans texter är självutlämnande (som t.ex. i pianolåten ”Cry”) och speglar många sidor av modernt leverne, glädje såväl som besvikelser.

Livet är en bergodalbana och kärleken kan vara hård att nå. ’Hard Love’ förmedlar ändå god energi och inte ett uns ge upp.

Det här är musik att samla kraft från och svepande melodier att njuta av.

 

Recensionen är även publicerad i HiFi & Musik nr 4-2017 /c MatsLundgren.se

Filed Under: MusikRecension

RSSComments (0)

Trackback URL

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud