Stephen Hawkings R I P

BLOGG.KOSMOS. Stephen Hawkings föddes på Galileo Galileis dödsdag, hade samma professur i Cambridge som Isaac Newton och gick bort på Albert Einsteins födelsedag.

Det ser ut som mer än en tanke, och stora tankar var just denna speciella persons förmåga att formulera innehållet i.

I ljuset av att han blev mästare på svarta hål och använde Einsteins relativitetsteori som hävstång för nya sammanhang i universum, så gav han samtidigt samtiden ett förbisett perspektiv på vad en stor del av vad mänskligheten ägnar sin uppmärksamhet idag.

Vad bryr väl en singularitet, eller ett sakta avdunstande svart hål, om räntenetto, amorteringskrav, internets fake news och historieförfalskningar, hatstormar och mediedrev.

Mänskligheten borde fundera på hur vår arts eftermäle skulle se ut om allt liv på jorden släcktes idag. Är det så här vi vill bli ihågkomna?

Tack för att du höjde blicken, Stephen, må du vila i frid.

Filed Under: BloggOkategoriserade

About the Author: Här på bloggen skriver jag mest tester och recensioner och om saker jag finner intressant. Men fotografi har ständigt varit en försmådd lust, och efter 40 år som (utbildad) journalist återvänder jag hit - se matslundgrenphotography.com. Berätta utan ord är en direkt närvarande utmaning. Och bilden träffar sen andra delar i oss där text oftast hamnar i analysfiltret (eller i högre grad borde göra det).

RSSComments (0)

Trackback URL

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud