Pressrelease: Nikon presenterar Nikon European Film Festival

[pressrelease]

Kortfilmstävling med stöd av Raindance:

Nikon presenterar Nikon European Film Festival

Stockholm, 12 september 2014: I dag presenterar Nikon den första Nikon European Film Festival i samarbete med den oberoende filmorganisationen Raindance. Tävlingen utmanar såväl amatörer som proffs att producera en upp till 140 sekunder lång kortfilm på temat ’Ett annat perspektiv’.

Varje filmskapare kan förmedla något unikt om samma upplevelse. Inom ramarna för temat ska deltagarna definiera perspektiv som en kombination av deras inställning till ett motiv, deras förhållande till berättelsen och det rumsliga läget som de betraktar motivet från. Priser delas ut inom kategorier som ’Best Narrative’ för den bästa berättelsen ur ett unikt perspektiv, och ’Technical Excellence’ för den mest kreativa användningen av utrustning. Festivalens stora pris går till ett bidrag som kombinerar båda kategorier.

Anmälan online öppnar den 1 oktober och stänger den 3 december 2014.

− Nikon European Film Festival är ett utmärkt tillfälle för både blivande och etablerade filmskapare att visa upp sina förmågor, och vi ser verkligen fram emot att se vad de kan åstadkomma på 140 sekunder. Med en jury bestående av branschexperter och en unik nätverksmöjlighet för vinnaren av juryns stora pris är tävlingen en fantastisk plattform för nya filmbegåvningar. Vi hoppas att bidragen inte bara imponerar på juryn, utan även inspirerar Nikon-fans över hela världen att spela in fler filmer, säger Dirk Jasper, chef för Professional Products på Nikon Europe efter årets lanseringar av flaggskeppskamerorna Nikon D750 och Nikon D810 – D-SLR-kameror som i allt högre utsträckning används som standardutrustning i filmbranschen.

− Temat ’Ett annat perspektiv’ ger nytt liv åt ett format som vi ständigt överraskas av, och ur vårt perspektiv är det få varumärken som passar så bra in i kortfilmsandan som Nikon. Nikon är ett välkänt varumärke som har spelat en viktig roll i utvecklingen av fotografi. Nikons arbete med att ta fram utrustning som hjälper videofilmare att fånga sina visioner på film är något som vi är stolta över att förknippas med, säger Elliot Grove, filmproducent och grundare av filmfestivalen Raindance, den oberoende filmens röst, som ger stöd till festivalen och bidrar med sin omfattande expertis och erfarenhet.

Kategorier och priser
Vinnaren av juryns stora pris får bland annat en Nikon D810. Ytterligare två vinnare i underkategorierna ’Best Narrative’ och ’Technical Excellence’ får en Nikon D750 och 3 000 EUR i prispengar vardera, och vinnaren i kategorin ’Best Student Entry’ får en Nikon D750 och 2 000 EUR i prispengar. Filmskaparen bakom ’Best Film as Voted for by the Public’ får en Nikon D750 till sina kommande projekt.

Bidragskriterier

  • Alla deltagare måste registrera sig innan de laddar upp sina filmer
  • Filmerna måste vara på engelska eller vara textade på engelska
  • Filmerna får inte vara längre än 140 sekunder eller kortare än 30 sekunder
  • Filmerna ska vara inspelade i HD-format
  • Endast en film per deltagare
  • Filmer får inte ha vunnit eller anmälts till andra filmtävlingar
  • Tävlingen är öppen för alla åldrar. Deltagare under 16 år ska kunna uppvisa skriftligt medgivande på begäran
  • Bidragen kan vara inspelade med valfri utrustning
  • Alla vinnare ska skriva under avtal om rättigheter till användning
  • Alla deltagare måste godkänna de fullständiga tävlingsvillkoren (bland annat restriktioner kring sexuellt innehåll, våld, religion, varumärken, brott med mera)

 

Nikon grundades i Japan år 1917 och är världsledande inom digital optik och precisionsoptik. Nikon finns i dag representerat över hela världen med sina prisbelönta produktserier, bland annat digitala SLR-kameror, utbytbara NIKKOR-objektiv och kompaktkameror under varumärket COOLPIX. Nikon är det enda större optikföretaget som fortfarande sköter alla delar av sin glastillverkning – för att kunna finjustera objektivens specifikationer, kvalitet och prestanda. Likaså är Nikon är den enda tillverkaren som har behållit sitt ursprungliga objektivsystem under femtio års tid. Övriga produkter i Nikons sortiment är Sport Optics som inkluderar kikare, avståndsmätare,och fältkikare, samt oftalmisk utrustning, mätinstrument. IC- och LCD-steppers, skannrar, mikroskop och halvledarkomponenter. Nikon Corporation är noterat på Tokyobörsen. www.europe-nikon.com

Filed Under: Pressreleaser

RSSComments (0)

Trackback URL

Kommentarer inaktiverade.