Musik- och teatermuseet stänger och återuppstår som Scenkonstmuseet 2016

NYHET. UTSTÄLLNING. Musik- och teatermuseet stänger 30 mars för ombyggnad och öppnar två år senare under det nya namnet Scenkonstmuseet. Byggnaden ska renoveras, tillgängligheten förbättras och det nya museet kommer att bjuda på helt nya utställningar, program och aktiviteter.

Scenkonstmuseet_fasad72Som en del av myndigheten Statens musikverk blir det nya museet även en arena för Musikverkets övriga verksamhet med bland annat Elektronmusikstudion, arkiv och samlingar inom musik, dans och teater.

Det tidigare museet, Musikmuseet, flyttade in i på Sibyllegatan 2 1979, och är ett museum med en lång historia. Bakgrunden till den nya verksamheten ligger i det utvidgade uppdrag Musikverket och museet har sedan 2010 med teater och dans, då museet också fick det tillfälliga namnet Musik- och teatermuseet.

bye-bye

bye-bye

– Det är en spännande tid som ligger framför oss. Att förnya en verksamhet är ett stort arbete, som museets personal tillsammans med både nationella och internationella samarbetsparter kommer att arbeta med under de två kommande åren säger museets chef Daniel Wetterskog, och fortsätter:

– Interaktivitet är även i fortsättningen i fokus liksom att lyfta fram ännu fler föremål från de fantastiska samlingarna. Museet ska utvecklas till ett science center där besökare över generationsgränserna kan ta del av skapandeprocessen inom scenkonsten.

Filed Under: MusikNyheterutställning

RSSComments (0)

Trackback URL

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.