Lust For Youth nya recenseras – Drömskt vemod

Lust For Youth

Lust For Youth

Sacred Bones/Playground

HHH

.

Svenske Hannes Norrvide och hans danske kollega Malthe Fischer har reducerats till duo på denna deras sjunde fullängdare. Från att till stor del ha lyckats fånga The Cures tidiga svarta charm på International’ (2014) (se recension) för att sen besöka klubbvärlden i ’Compassion’ (2016) med ljusa killröster ovanpå olika syntar och trummaskiner där inspirationen utökades med ett oskuldsfullt tidigt Depeche Mode och ett Duran Duran i slow motion, är det inte lika lätt längre.

Visserligen försöker duon ta konceptet ytterligare ett steg på nya självbetitlade ‘Lust For Youth’ genom att balansera det lätt sorgsna anslaget med en större melodikraft, men Hannes sång sitter fast i en melodisk form som hela tiden känns som att den upprepas.

Det gör att låtarna väldigt mycket liknar varandra och kanske skulle de ha försökt slänga in en elak gitarr bland syntarna som nu tillåts svepa ekofyllt lite för mycket frånvarande för att de och rytmiken ska fylla ett dansgolv. Till det har de för lite energi helt enkelt.

Norrvide startade Lust For Youth som ett soloprojekt, och nu mer än tidigare drar duon inte helt lyckat åt det hållet där det drömska fått ett vemod istället för välbehövlig inspiration.

 

 Recensionen är även publicerad i HiFi & Musik nr 9-2019 /c MatsLundgren.se

Filed Under: HiFi&MusikMusikRecension

RSSComments (0)

Trackback URL

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.