Hugo Race & Michelangelo Russo ‘John Lee Hooker’s World Today’ recenseras – ljudtrolleri

Hugo Race & Michelangelo Russo
John Lee Hooker’s World Today
Glitterhouse/Border
HHHH

Vad skulle hända om man tog John Lee Hookers stötiga gitarrspel och bluessång och istället lät gitarrerna ”sjunga”?Vad skulle hända om man tog John Lee Hookers stötiga gitarrspel och bluessång och istället lät gitarrerna ”sjunga”?

Ungefär så låter det som att Hugo Race & Michelangelo Russo kanske resonerat när duon gick in i Boris Wilsdorfs (Einstürzende Neubauten) studio andereBaustelle i Berlin för att under ett sammanhållet dygn spela in denna hommage till Hooker.

Duon låter gitarrerna sjunga både med reverb, kontrollerad överstyrning och lågmält komp. Frågan är om det inte också är en gitarr som agerar munspel och tågvissla redan i inledningsspåret ”Hobo Blues”. Basgitarr anger rytmen, sången blir mest en recitation av Hookers klassiker.

Liksom så många av Hookers låtar har också ”Serves You Right To Suffer” tolkats av andra artister, och jämför man med Johnny Winters virtuost flödiga version skulle man kunnat misstänka att Race & Russo föll platt här, vilket dock inte är fallet. Deras vibrerande klang i kombination med ett visst malande, blir precis lika lysande som allt övrigt material på plattan.

”Sonic sorcery” skriver Glitterhouse i pressreleasen och det är absolut ingen överdrift..

 

Recensionen är även publicerad i HiFi & Musik nr 7/8-2017 /c MatsLundgren.se

Filed Under: MusikRecension

RSSComments (0)

Trackback URL

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.