Härligt inspirerat på Stockholm Furniture & Light Fair 2015

DESIGN. MÄSSOR. Redan vid öppningen är Stockholm Furniture & Light Fair 2015 den mest framgångsrika av alla tidigare upplagor. Antalet internationella såväl som nationella utställare och journalister är rekordmånga, och om detta även kommer att gälla antalet besökare återstår att se. Men borde det.

För de som kommer möts av en ovanligt spänstig mässa där utställarna ofta jobbar med att skapa en bubbla som avskärmar det som visas mot konkurrerande montrar. Istället för att som en stor svensk möbeltillverkare (vi inte nämner namnet på här) bygga en effektivt insynsskyddad kloss av hela (den stora) montern, är det påfallande många som på ett begränsat utrymme uppfinningsrikt lyckas göra en lika effektiv psykologisk gräns som gör att man liksom kliver in i deras erbjudande. Fantastiskt snyggt (kolla i galleriet här intill).AS7A0638

Påfallande i år är också att utställarna med fokus på heminredning i väldigt hög grad låter design var liktydigt med vackra föremål och vackert skurna linjer. Det är bara en minoritet som fallit för frestelsen att fortsätta med minimalism, vilket präglade mycket av förra årets mässa.

Dessutom verkar det som att utställarna med fokus på offentliga miljöer har planerat sina montrar på samma linje, för trots att dessa håller till i olika hallar är gränsen mellan dessa nära nog sömlös.

I korthet betyder det att ögat har mycket att njuta av och sinnet att inspireras från. Däremot är den i välkomsthallen obligatoriska installationen av årets guest of honour, Ilse Crawford, bleka motsatsen till vad som finns i hall A. B och C.

Varje estet skyndar förbi och tillbringar istället timmar därinne i stark konkurrens till att ta en konstrunda på stan.

LITE KORTFAKTA. Stockholm Furniture & Light Fair 2014 pågår 3-7 februari på Stockholmsmässan, Älvsjö. Stockholm Furniture & Light Fair lockar cirka 40 000 besökare och till Stockholm kommer cirka 6 000 utländska inköpare, arkitekter, designer och journalister från mer än 80 länder. Runt 700 företag, varav 300 utländska ställer ut på Stockholmsmässans 70 000 kvadratmeter. Sammanlagt kommer ungefär 80 procent av alla utställande företag från de skandinaviska länderna.  

Se intryck från årets mässa i bildgalleriet nedan

Filed Under: DesignI blickfångetMässorNyheterReportageReportage bild

RSSComments (0)

Trackback URL

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.