Grav nedrustning – Trots SRs svar om Grammofonarkivet

MUSIK. KVALITET vs EKONOMI. Passerade anrika Pet Sounds igår och fick av en tillfällighet reda på att butiken nyrekryterat med hög kvalitet. Håkan Carlsson är åter tillbaka tre dagar i veckan bakom disken, efter en flerårig anställning på Grammofonarkivet.

Håkan som, då på nämnda Pet Sounds, skickligt lotsade intresserade av importerad musik – mycket indie – från 70/80-talet och framåt, rekryterades därefter till Grammofonarkivet mycket tack vare sina kunskaper om den nya musiken som framförallt SRs Ungdomsredaktion använde i sina sändningar.

Håkan var också en nyckelspelare i undertecknads många musikprogram i riksradion genom åren – inte minst i serien Om Musik senare omdöpt P2 Dokumentär – då han snabbt hittade beställda låtar och även överraskade alternativtagningar på flera av dessa. På Grammofonarkivet var han en stark resurs som älskade sitt jobb och ofta gjorde det där lilla extra just därför.

När finansnissarna manipulerar, struntar man ifall anställda särskiljer sig positivt, man ser dem inte som tillgångar utan som utgifter. Enligt uppgift “försvann” plötsligt Håkans tjänst, och så kan man också sparka folk.

I samband med omorganisationen av Grammafonarkivet varnades för kvalitetsförluster, vilket företrädare för SR tillbakavisade som ogrundade farhågor. SRs påståenden framstår nu som lögnaktiga.

Vi musikintresserade skivköpare är vinnare nu när Håkan står i butik igen. SRs musikutbud är sedan länge ett hopplöst projekt att försöka rädda – och vi och Håkan är att gratulera när nu musiken tillåts vara livskraftig på annat håll.

 

Se mer om denna trista historia:

Grammofonarkivet sparkar 90

SR svarar om Grammofonarkivet

Grammofonarkivet läggs ner

Filed Under: AffärerBloggMusik

RSSComments (0)

Trackback URL

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.