Deacon Blue ‘City Of Love’ ger hopp i mörka tider

Deacon Blue
Aska
Ear Music/Playground
* * * *

.

Gör man en debut som ‘Raintown’ och ett genombrott som efterföljande ’When The World Knows Your Name’, begriper vem som helst att karriärens fortsättning kommer bli mycket svår.

Så blev det också för Glasgowbandet Deacon Blue som också splittrades 1994, nio år efter starten. Återuppståndelsen kom dock fem år senare, vilket ledde till det inspirerade albumet ’Walking Back Home’. Men varken denna eller de andra albumen bandet släppt genom åren har lyckats toppa de inledande succéerna.

Kanske är det dags nu. Sångarparet Ricky Ross och Lorraine McIntosh har en närvaro som det var länge sedan vi hörde. Ross skriver låtarna tillsammans med bandmedlemmen Gregor Philip och fokus denna gång är temat att hoppet kan överleva även i livets allra mest mörka hörn.

Inledande titelspåret ”City of Love” är ett perfekt exempel på hur bandets pop bygger på stegrad intensitet och starka melodikrokar. Något som även det blir ett tema på plattan.

’City Of Love’ har alla förutsättningar att matcha deras tidigare framgångar, inte minst för att deras pop vitalt leker med influenser från både blues och rock. Som en modern storstadsblues.

Albumet har de melodiska beståndsdelar som gör att man återvänder hit för att ständigt överraskas av hur bra det låter.

Storslaget. Ger hopp i mörka tider.

Recensionen är även publicerad i HiFi & Musik nr 5-2020 /c MatsLundgren.se

Filed Under: HiFi&MusikMusikRecension

RSSComments (0)

Trackback URL

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.