banner ad above posts

Conner Youngblood recension – ‘Cheyenne’ hörvärd resa

Conner Youngblood
Cheyenne
Counter Records/Playground
HHHH

.

Många har försök, men det är definitivt Dallasfödda Conner Youngblood som lyckas göra något intressant av sin resa världen över där han tonsatt intrycken från olika besökta platser.

’Cheyenne’ är hans debutalbum och resultatet av två års resande med möten och intryck med natur såväl som människor. Och det ska väl sägas redan nu att hans låt ”Stockholm” sticker ut med sin nära nog mantralika melodislinga – endast överträffad av hymnen ”The Birds of Finland”.

Han har en röst som är lika ljus som den är inbjudande, vilken används både som sång och som instrument. Han spelar över 30 olika instrument på albumet, bl a harpa, oud, charango, ukelele, banjo, piano och gitarr.

Inga gästmusiker, vilket kan vara en av förklaringarna till att ’Cheyenne’ blivit en intensiv musikalisk upplevelse.

Youngblood själv säger sig lida av ”musikalisk ADHD” och inspirerats av artister som Duncan Brown, Bon Iver, Elliott Smith, Sufjan Stevens, Sigur Ros m fl.

’Cheyenne’ är faktiskt så mycket mer än summan av detta. Första ackordet är tillräckligt för att inse vidden av den väntande musikaliska resan ha tar oss med på. Och som man upptäcker nya saker i varenda gång man helt enkelt måste återvända till.

Melodiskt och harmoniskt – en lisa för öron och själ.

Recensionen är även publicerad i HiFi & Musik nr 10-2018 /c MatsLundgren.se

Filed Under: MusikNyheterRecension

RSSComments (0)

Trackback URL

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.