Balmorhea ‘Clear Language’ recenseras – musik att må bra till och av

Balmorhea
Clear Language
Western Vinyl/Playground
HHHH

Det är faktiskt elva år sedan Balmorhea startades av instrumentalisterna Rob Lowe och Michael Muller. Föga anade duon att de under dessa år ständigt skulle hyllas av media och musikpress för sitt särpräglad lugna och känslomässiga uttryck.

På sitt tionde album, ‘Clear Language’, har duon återvänt till en mer minimalistisk hållning där bland annat gitarr spelar långsamt över en klangaccentuerande synt i sällskap med instrument som piano, vibrafon och fiol.

Låter emellanåt mer Penguin Café än PC själva, är klarare än Badalamentis Twin Peaks och viker bort avståndet mellan kosmos och hjärtslag.

Ambient i ordets finaste bemärkelse med en stark känsla av tillhörighet. Musik att må bra till och av.

 

Recensionen är även publicerad i HiFi & Musik nr 12-2017 /c MatsLundgren.se

Filed Under: MusikRecension

About the Author: Här på bloggen skriver jag mest tester och recensioner och om saker jag finner intressant. Men fotografi har ständigt varit en försmådd lust, och efter 40 år som (utbildad) journalist återvänder jag hit - se matslundgrenphotography.com. Berätta utan ord är en direkt närvarande utmaning. Och bilden träffar sen andra delar i oss där text oftast hamnar i analysfiltret (eller i högre grad borde göra det).

RSSComments (0)

Trackback URL

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud