banner ad above posts

Alex Lahey ‘I Love You Like A Brother’ recenseras – ung självklar pop

Alex Lahey
I Love You Like A Brother
Dead Oceans/Playground
HHHH+

Istället för saxofonstudier blev det art school och en parallell intensivsatsning på att skriva egna låtar. Melbournes ytterligt talangfyllda Alex Lahey gör debut med den äran.

En blindtest skulle knappast placera hennes musik i Australien, med dess tunga rocktradition. Snarare den typ av powerpop och fuzzpop svenska Lambretta en gång inspirerades av och som man annars förknippar med USA.

Lahey har en både tonsäker och melodisk röst som perfekt matchar hennes självsäkert mogna melodier, som tacksamt håller gitarrlarmet på rätt nivå och istället tillåter dessa att matcha slingor kring hennes sång.

Sällan man hör så mogen talang redan på första försöket.

Och som titeln antyder handlar det väldigt mycket om kärlek och relationer, och ”tonårig” lyrik som ”Get out of my bed, get out of my head”. Men det stör mindre.

Eftersmaken är istället den översköljande känslan att allt är så självklart och kommer lösa sig till det bästa. Liksom att musiken klarar att emellanåt krydda både med punkattityd och rocktyngd samtidigt som kursen hela tiden ligger självklart på just pop.

Uppfriskande med en påminnelse om att ibland är livet bara så enkelt.

 

Recensionen är även publicerad i HiFi & Musik nr 12-2017 /c MatsLundgren.se

Filed Under: MusikRecension

RSSComments (0)

Trackback URL

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud